Ани Събева – совственик на библиотека Слингомания

Икономист по образование и майка по душа. През последните години се занимавах с международна търговия и управление, но след раждането на моят син, живота ми се преобърна и интересите ми се насочиха към отглеждането на деца.
Станах консултант по бебеносене, активно разпространяващ правилното и ергономично носене на бебе, основател и собственик на библиотека Слингомания, учредител на Национална асоциация на бебеносещите в България и организатор на Слинго Фест. Консултант съм на книгата „Защо бебеносенето е важно“ на Роузи Ноус. По настоящем съм майка на две деца – Даниел (3г) и София (1г6м).
Имам интерес в областта на кърменето, ранното детско развитие и възстановяване на майката след раждането.

За мен общуването с родителите е истинско удоволствие. Мои статии на теми за родителството можете да прочете в списание “Майчинство” , списание „9 месеца“, Първите 7 и други. Лекции за привързано родителство и бебеносене изнасям в Академия за успешни родители За-едно, Училище за родители – Моето дете, Училище за родители за родители с 9 месеца и други.

Ива Петкова – собственик на първата българска марка ергономични носилки „Кайа“

Казват, че никой не се ражда родител. Но аз съм убедена, че всеки един от нас е зареден с любов и желание да има собствено семейство и деца. Тази любов е основният двигател на нашето майчинство и бащинство. Всичко останало е много или малко придобиване на навици, получаване на информация и учене „в движение“.
Собственият ми опит като родител ми показа колко е добре да знаем какво да очакваме. Да, не можем да сме готови 100%, но помощ от приятел е наистина безценен дар за майката.
Аз съм педагог и консултант по кърмене и бебеносене, интересувам се от методите на Монтесори и Валдорф. Курсовете и специализациите, през които преминах, развиват и допълват компетенциите ми на професионалист. Те са избрани така, че да ми позволят да съм максимално полезна в това, което мога да предложа: консултации, арт срещи и уъркшопове за майки и татковци. Занимавам се с бебешка гимнастика и съм сертифициран преподавател по пилатес.
Най-голямата награда за мен са трите ми прекрасни деца, които отглеждаме с много, много любов. Това, на което ме учат те е най-голямата школа по родителство. Нищо не може да се сравни с нея. Мога смело да кажа, че съм майка – професионалист, но все пак продължавам да уча.

Общите ни проекти са Академия за успешни родители За-едно и Slingo Fest